31 Mart 2012 Cumartesi

Kral Oyunlar oynaoyun.net Adresinde


Büyük başarı yapmış olan Avatar filminin KraL Oyunu beklenenden kısa sürede Pc ve Konsollara ulaştı. Konuyu bilmeyenler için kısaca anlatmak gerekirse Yakın gelecekde pandora isimli bi gezegen keşfedilir ve barındırğı yer altı ve yer üstü madenler. Dünyada nadir bulunan türdendir. Bunu fırsata dönüştürmek isteyen şirketler ordular kiralıyarak gezegene indirilirler ama hesaba katılmayan Pandorada hüküm süren vahşi yaşam ve boyları 3 metreye yaklaşan ve kolay öldürelemeyen avatar halkıdır.

Oyunu burdan sonra devir alıyoruz geçilicek 1-2 alıştırma bölümünden sonra bize iki yol ayrımı sunuluyor. Paralı asker olmayı seçerseniz bütün herşey sizin düşmanınız. Pandorada  sürekli eliniz tetikte gezmeniz gerekli heryerden çıkan kurt benzeri canavarlar değişik saldırıları olan bitkiler kendinizi korumanız gereken sadece 1-2 ayrıntı. Bu Kral oyunda Ana ve yan görevleri hızlı sürede yaparsanız silah ve zırhınız sürekli upgrade edilecek. 3.kamera bakış açısına sahip bir olan avatar size karakterinizdeki ve çevredeki ayrtıntıları daha iyi sunmayı ve zevkli bir oynayış vaad ediyor.


Avatar olmayı seçerseniz kabilenin dilini öğrenirken yapılan saldırıları engellemek ve misilleme yapmakla ve kabile yaşantısını öğrenerek oyunun sonunu getirmeye çalışcaksınız. Her 2 taraf içinde geçerli olan araç ve hayvan kullanımı oynu zevkli hale getiriyor oyunda zorda kalmanız durumunda özel güçlerinizde mevcut örnek olarak canınız azaldğında tekrar doldurabilir veya düşmanlarınız size fazla yaklaştğınızda ufak çaplı depremler yapabilir veya görünmez olabilirsiniz.

En güzel oyunları oynayabilmeniz için oluşturulmuş olan KRAL OYUN sayfamız www.oynaoyun.net adresine giriş yaparak internet üzerinde yüzlerce oyunu beklemeden oynayabilirsiniz.

Ville Oyunları Kral Oyun'da

kral oyunlardan Ville Oyunları

1- Fishville
Balık besleme, büyütme. Bu alanda birçok özellikle birlikte balıklarla ilgileniyorsunuz. Fishville için hile baktığımızda ortaya çıkanlar. Öncelikle mozilla firefox eklentisi ile yapılmaktadır. Akvaryumun tabanlarına tıklayarak coins çıkartabiliyoruz. Ve püf noktası olarakta Aktif olduğumuzda sürekli fast feed olan yani hemen büyüyen balıklardan alıp sürekli satıyoruz. Bunun için 4 level olmanız gerekmekte.
 
2-Farmville
Tarla oyunu olan Farmville, facebook ville oyunları arasında ilk en çok göze batan oyun. Belli alanda tarla işleri içindesiniz. Bundada birçok özellik bulunmakta. Farmville hileleri diğer syfamızda verilmişti. Size yardımcı olacak bir kaç ipucu yazmaktadır.


3- Yoville
İsmi belki size çağrışım yapacaktır. Yo ville sizin bir karakterini canlandırdığınız sanal alemdeki kendinizdir. Yoville alanında kendinizi canlandırıyorsunuz. Buna göre bir hayat yaşıyorsunuz. Oyunda bir eviniz olabilir, evinizi en iyi şekilde hatta hayallerinizdeki gibi kurup döşeyebilirsiniz. Bunun yanında normal yaşamınızdaki gibi çalışıp para kazanmanızda mümkündür. Yoville hileleri olarak baktığımızda öncelikle Yoville oynayanlar Vip nasıl olunur bunu bilmek ve Vip olmak istiyorlar. Bu kral oyunda vip olabilmek için 50 kişilik bir ekip oluşturulmalıdır. Aynı zamanda varolan evlerin her birinden en az birer adet sahip olmanız gerekiyor. Ve son olarak banka hesabınızda 100.000 coin olması gerekiyor. Bukadar şeye sahip olduktan sonra zaten Vip olmamak elde değil.

4- Petville
Evcil hayvanlar ile birlikte yaşamaya alışmış veya yaşamak isteyipte yaşayamayanlar için mükemmel. Kendi evcil hayvanınız ile birlikte oyundaki seçeneklerden yararlanabilirsiniz.
Sizlere bu oyunlardan mahrum kalmamanız için kısa bilgiler ve püf noktaları sunduk. Yararlanmanızı tavsiye etmekteyiz.

29 Mart 2012 Perşembe

En İddialı Oyunları Tanıyalım


Bilgisayar ekranı karşısında korkmak, gerilmek, çaresizliği hissetmek... Ne yazık ki bu tarz çok fazla oyunla karşılaşmıyoruz. Artık Silent Hill KRAL OYUN gibi klasikler bile işi iyice aksiyona, silaha dökmüşken bu konuda umutsuzluğa düşmeye başlamamıştım desem yalan olur. Ara sıra kaliteli korku oyunları çıksa da güçlü, silahlı, korkusuz bir kahramanla değil; içimizden biri gibi güçsüz bir karakter ile çaresizliği hissetmeyeli uzun zaman olmuştu. Son zamanlarda beni buna en çok yaklaştıran oyun Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth'dü fakat onda da ateşli silahlar ile başımızın çaresine bakıyorduk.
Amnesia: The Dark Descent kral oyunu ilk duyduğumda açıkçası beklentilerimi ne derece karşılayabileceği konusunda soru işaretlerim vardı. Sonuçta düşük bütçeyle ve kısıtlı kadroyla hazırlanmış bir oyundu ve önümüzde devasa paralar harcanarak hazırlanıp korkutma iddiası ile piyasaya sürülen ancak bu vaadi karşılamaktan çok uzak olan tonlarca oyun örneği vardı. Acaba Amnesia: TDD oradan buradan fırlayan yaratıklarla anlık tepkiler mi verdirecekti yoksa atmosferi sonuna kadar hissettirebilecek miydi...
Oyunun Linux versiyonunun bulunması, beni oyunu bir an önce alarak yapımcılara desteğimi gösterme konusunda daha da fazla heyecanlandırdı. Linux sistemi kullanıp da oyun oynayamamaktan şikayetçi olanların böyle kaliteli yapımlara her zamankinden daha fazla destek olması gerektiğini düşünüyorum ve bu güzel oyunun Linux kullanıcılarına da sunulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum.
Biraz önce bahsettiğim soru işaretleri de kısa zamanda; "kral oyun" deyip oyuna başladığım an yok oldu. Ortamı gördükten sonra, Amnesia: TDD'in "böö" diyerek korkutmaktan çok daha fazlasını vereceğini farketmek zor değildi.

Hikaye baya güzel ve ilginç ancak tadını kaçırmamak için çok detay vermeyeceğim. Bu paragrafın geri kalanının hafif derecede spoiler içerebileceği uyarısı da yaparak birkaç cümle ile hikaye hakkında bilgi vereyim. Daniel, önceden kendisine unutmayı kendisinin seçtiğini söyleyen bir not bırakmış ve hafızasını kaybetmiş biri. İlerleyen aşamalarda bulduğu başka notlarla, günlüklerle ve anılarına geri dönüşler yaşayarak bazı şeyleri tekrar hatırlamaya başlıyor. Geri kalanı oynadıkça görmeniz daha iyi olacak sanırım.
Amnesia: TDD çok uzun bir oynanış süresine sahip değil diyebilirim. Arada sırada kaybolmama ve çıkar yol bulma umuduyla etrafta dolaşıp durmama rağmen bütün günümü ayırmadan birkaç günde bitirebildim. Aslında günümüz oyunlarına göre normal bir süre denebilir ancak zaten günümüz oyunları artık iyice kısaldığından bana çok tatmin edici gelmedi.

Evlilik Oyunları Kral Oyun'da


Doom3, Half-Life 2, Deus Ex Invisible War gibi kral oyunlarla FPS türünün ne zaman atlama yapacağını merak edenler için bu türün en iyi örneklerinden biri karşımıza çıktı; Halo: Combat Evolution. Xbox konsolunda satış rekorları kıran oyun sonunda PC versiyonu ile karşımıza.
Aslında durum biraz ilginç, hatta utanç verici de denebilir, çünkü oyunun PC versiyonu, Xbox için üretilen orjinalinden çok daha iyi. Kontroller daha sıkı, internet üzerinden 16 kişiye kadar oynanabilen multiplayer desteği ve daha gerçekçi ve fotografik grafikleriyle Xbox için harika olan oyun PC için muhteşem olmuş. İşte FPS oyunları için beklediğimiz sıçrama. Gerçi bu kraL Oyun, konu ve içerik olarak Xbox oyunu ile aynı. Yani yeni single player görevleri, daha gelişmiş düşmanlar ya da hikayenin geliştirilmesi gibi birşey beklemeyin. Ama bunlar
oyunun harikalığını engelleyen özellikler değil.
Halo’nun Xbox’ta çıkmasından ve rekorlar kırmasından sonra, aynı başarıyı Splinter Cell gerçekleştirdi. Ancak hangi oyunun daha iyi olduğu tartışma konular arasında yer alıyor. Splinter Cell oyununun Halo’dan daha sonra çıktığını düşünürsek, aslında Halo’nun ne kadar başarılı olduğunu görebiliriz.

Aslında bence Halo’nun u muhteşem başarısının ardında sadece harika grafikleri ya da etkileici bilim-kurgu konusu yok. Bence bu başarının ardındaki temel neden oyunun muhteşem olan ve sizin, etrafınızdaki dünyanın yaşıyormuş gibi görmenizi sağlayan atmosferi. Zaten baktığınızda, ancak buna benzer atmosferleri yakalayabilen oyunlar çok başarılı oluyorlar.

2552 yılındayız. Oyunda insanlar, istilacı uzaylıları Dünya’dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bir savaş kruvazörü olan Pillar of Autumn, Halo gezegenine gidip sizi, son spartan savaşçısını oraya bir pusu için bırakıyor. Oyunda çoğu zaman yalnız çarpışıyorsunuz ama bazen sizinle birlikte savaşan, size yardım eden takım arkadaşlarınız da yok değil. Oyunda gerek takım arkadaşlarınızın gerekse düşmanlarınızın yapay zekası oldukça iyi. Bu da oyunun gerçekçiliğini ve eğlence dozunu kesinlikle arttıran bir özellik. Bunun yanı sıra, siz usta bir asker olarak el bombaları, nişancı tüfeği, özel araçlar ve uzaylı gemileri gibi birçok şeyi kullanabiliyorsunuz. Ama oyunu sadece kötü adamları öldürmek olarak düşünmeyin. Oyun içerisinde öyle sahneler var ki, bilim-kurgu filmlerine taş çıkartır. Bu kral oyunda ilerlediğiniz mekanlar da gerçekten çok büyük. Bazen bir yere ulaşabilmek için araç edinmek gerekli oluyor.

PC’deki Halo ile Xbox’daki arasındaki en ciddi fark, PC’ de çözünürlüğü 1600x1200’ e kadar çıkartıp garfiklere bakabilirsiniz. Bu çözünürlükte uzaylılar çizgi karakterlerden daha gerçekçi bir görünüme bürünüyorlar. Bu arada bahsedilen grafiklerden zevk alabilmeniz için, ne yazık ki uçan bir bilgisayarınızın olması gerekli. Tatsız taraf oyun esnasında bir iki çakılma meydana geldi. Bunu düzeltebilmek için, GeForce FX kartı için anti-aliasing ayarını off(kapalı) duruma getirmeniz gerekiyor.

Film Kahramanları Kral Oyun'da


KraL oyunda karşılıklı dövüş oyunları arasında Mortal Kombat serisinin diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri, 
içerdiği kan ve vahşet dozajının yanı sıra- MK’dan keyif almak için gerçekten ustalaşmak gerekiyor olmasıdır. Tekken’de ya da en KraL Oyunlardan Street Fighter’da yaptığınız gibi uçan tekme-çelme kombinasyonunu iyi bir MK oyuncusu karşısında denerseniz, tek elde edeceğiniz şey hiç de estetik olmayan bir biçimde- birkaç parçaya bölünen dövüşçünüzün mağlubiyeti olacaktır.
İlk olarak arcade salonlarında tanıştığım Mortal Kombat serisini, MK Trilogy sonrasında oynamaktan vazgeçmiştim. Zira o dönem yaygınlaşan “her şeyi üç boyuta taşıma” furyasının başarısız sonuçları olan Mortal Kombat 4 ve sonrasındaki tüm oyunlar, pek çok yönden kusurluydu.
Kral oyun - 2012